Hur Man Schemalägger Nedladdningar Och Uppdateringar

juli 12, 2020

Att vänta på en uppdatering eller nedladdning kan i bästa fall störa din dag. Men just nu, för så många som jobbar och pluggar hemifrån, kan det som annars är lite frustrerande bli ett rejält problem. Kanske har du ett viktigt videosamtal som du måste ta precis när din dator börjar köra en uppdatering, kanske du heller vil utnyttja den snabba hastigheten som finns när ingen andra användare är online, eller kanske du bara vill utnyttja den obegränsade datamängden om natten istället?

Hur som helst kan det att ta kontrollen över när dina uppdateringar och nedladdningar sker spara dig tid och låta dig fokusera på jobbet, studierna och överhuvudtaget låte dig surfa på nätet på ett smärtfritt sätt.

Schemaläggning av uppdateringar

Det första du måste göra är att kolla dina inställningar på aktiva timmar. Detta innebär den tiden du vanligtvis använder dina enheter, vilket ser till att de inte startar om automatiskt för att uppdateras. Du har kanske nyss ändrat på dina timmar för att göra tid åt extra barnomsorg? På Windows kan du kolla och uppdatera detta genom att klicka på din Start-meny och välja ”inställningar”. Sedan klickar du på “uppdateringar och säkerhet”. Då brukar “Windows Update” att visas automatiskt. Här kan du ändra på dina aktiva timmar.

Om du vill kolla efter tillgängliga uppdateringar, kan du göra detta genom att följa de ovanstående stegen. ”Windows Update”-sidan kommer visa dig vilka uppdateringar som är tillgängliga och du kan manuellt välja att köra dessa uppdateringar här. Att schemalägga uppdateringar till ett senare tillfälle är en lite mer invecklad process, men Microsoft ger en detaljerad förklaring på hur man schemalägger uppdateringar här.

Detta är annorlunda för Mac, men det kan ändå utföras genom att man ändrar Mac-datorns inställning till “kolla nu” efter automatiska uppdateringar. I sånna fall kommer den söka efter uppdateringar på samma tidpunkt varje dag, uka eller månad beroende av ditt val. Du kan va uppe sent för att göra det om natten eller ändra tiden på din Mac medans du gör detta innan du sedan ändrar tillbaks den igen. En mer detaljerad förklaring till hur man gör detta hittar du här.

Schemaläggning av nedladdningar

Det finns många gratis verktyg tillgängliga på internet som kan hjälpa dig att styra och schemalägga dina nedladdningar. Vi har hittat en andvändbar och uppdaterad lista på engelska över de 10 bästa nedladdningsapplikationerna för Windows på beebom.com och rekommenderar att du kollar in dem. För er som använder Mac finns det en liknande praktisk lista över de bästa nedladdningsapplikationerna för Mac OS här.

Alla dessa har både för- och nackdelar och vi är inte anslutna till någon av dem, men om du tycker det är frustrerande med långsamma nedladdningar eller behöver större filer som du önskar ladda ned på förhand, kan dessa verktyg lätta på din internetanvändning under dagtid och se till att nedladdningarna sker när du inte har bråttom.