Hur Man Ställer In Och Tar Bort Föräldrakontrollen

juli 12, 2020

Troligen spenderar dina barn mer tid på internet nu än vanligt, vilket är anlednigen till att vi har gjort en lista över olika sätt att få kontroll över vilket innhåll de har tillgång till. Förhoppningsvis kommer detta ge dig möjligheten att fokusera på det du behöver göra utan att känna ett behov av att ha koll på vad barnen gör hela tiden.

Både Windows och Mac har inbyggd föräldrakontroll som låter dig skapa separata konton till dina barn som du kan styra från ditt eget konto.

Windows 10 låter dig begränsa skärmtiden, ställa in åldersgränser och blockera opassande innehåll. Du kan se precis hur du aktiverar och ändrar dessa inställningar på Microsoft.com.

Om du istället använder Mac, är det möjligt att begränsa skärmtiden, apparna och innehållet på ett liknande sätt. Allt detta gör du genom dina systeminställningar. Du hittar en användbar guide här med information för er som använder den senaste OS eller äldre versioner.

När det kommer till ytterligare föräldrakontroll, finns det en mängd olika verktyg för detta (både gratis och betalda). Några av de mest populära hjälpmedeln finns i listan härunder, men det finns så klart många, många fler därute. Om det är något specielt du är ute efter borde ett snabbt sök på internet ge dig svaret du behöver.

  1. Qustodio
    Detta verktyg är ett enkelt sätt att övervaka dina barn på internet. Det är en app som du kan installera på dina barns enheter och som låter dig ha koll på vad de gör, samtidigt som den låter dig välja vad de kan se och göra online.
  2. Kaspersky Safe Kids
    Detta billiga alternativ låter dig blockera skadligt innehåll, samtidigt som den begränsar skärmtiden och ger expertråd och smarta tips när det kommer till internet.
  3. Kidlogger
    Detta är ett gratis verktyg som låter dig se vad dina barn gör på sin smartphone eller surfplatta, inklusive hur länge de varit på enheten och vilka appar de använt.

Det finns helt enkelt för många verktyg därute till att kunna göra en lista över dem, men vi hoppas detta har varit en bra startpunkt för att förstå hur du kan använda tillgängliga hjälpmedel för att säkerställa dina barns säkerhet online.