Tillbaka till skolan med bigblu

september 8, 2020

Vi sammanställt några användbara digitala tips som kan hjälpa dig inom den närmaste framtiden. Vi vill föreslå några appar som hjälper barnen att lära sig och verktyg som hjälper dem att komma igång när de går tillbaka till skolan!

Börja sakta men säkert med skolan

Det kan kännas skrämmande att gå tillbaka till skolan efter en lång frånvaro. Övergången till skolrutinen blir lättare om man har tillgång till avslappnande aktiviteter hemma. Meditation kan bli ett bra tillägg till familjens rutin som hjälper alla att känna sig lugna och avslappade. Headspace är en utmärkt plats att börja, tack vare appens anpassade resurser för barn, som dessutom är uppdelade efter åldersgrupp. Mindful har också delat med sig av användbara metoder för föräldrar som fokuserar på mindfulness, tillsammans med nyttiga tips som får barnen att slappna av. Om du vill integrera rörelser när du och barnen kopplar av, erbjuder Cosmic Kids onlineberättelser om yoga för barn i alla åldrar.

Man lär sig något nytt varje dag

Din internetanslutning är inte bara en fantastisk underhållningskälla, den kan också göra det möjligt för dina barn att lära sig mer hemma. Det finns många webbplatser som fokuserar på undervisning och appar som använder lättsmälta och engagerande verktyg som hjälper barnen att lära sig saker online. Ditt barn kanske vill prova ett nytt språk eller helt enkelt damma av sina kunskaper? Duolingo är en populär app med rolig undervisning uppdelad i små portioner som fungerar på både skrivbordsdatorer och mobila appar. Om ditt barn har nått en ålder då de gärna vill bygga upp sin digitala profil är Skillshare ett fantastiskt sätt att visa sin kreativitet med bland annat fotografiklasser och workshops för blivande författare. När det gäller att lära sig online finns det något för alla barn, oavsett ålder, kompetensnivå eller intressen!

Komma igång igen

Det kan vara svårt att komma igång igen med alla skolprojekt och hemläxor men du kan hjälpa barnen att fokusera genom att skapa en effektiv arbetsrutin hemma. Produktivitetsappen Forest är ett smidigt verktyg som hjälper barnen att hålla fokus. Appen går ut på att användarna planterar ett digitalt träd som växer när de arbetar och dör om de lämnar appen för tidigt—ju mer produktiv du är, desto fler träd växer! Om du vill få barnen att känna sig motiverade kan du använda Spotify för att skapa rätt stämning, med spellistor som Homework Beats och Perfect Concentration. Om barnen fortfarande tycker att det är svårt att komma igång kan du hjälpa dem att fokusera genom att använda appar som Offtime som begränsar deras användning av social media.

 

Vägen tillbaka till skolrutinen kanske inte är enkel, men vår satellitbredbandsanslutning hjälper till att göra livet lite lättare. Med satellitbredband kan du dra nytta av samma verktyg och resurser som människor i storstaden samtidigt som du och din familj njuter av livet på landet.