Vår guide till att jobba hemifrån med satellitbredband

juli 30, 2020

För många av oss har det att jobba hemifrån nu blivit en vanlig del av vår vardag medans vi fortsätter anpassa oss efter det gällande klimatet. Det finns ett antal fördelar med att jobba hemifrån, från att svara alla emails på morgonen i pyjamas till att inte behöva pendla varenda dag, och det att ha det mysigt hemma kan verkligen göra en skillnad. Hur som helst, när vi möts med extra familjeansvar och utmaningar med fjärrkommunikationen kan det bli svårt att ha koll på tiden och hålla motivationen uppe.

Men som tur är har vi samlat ihop några tips och råd för att hjälpa dig att jobba hemifrån. Med några få och enkla justeringar kommer vi visa dig hur du kan öka din produktivitet, få ut det allra mesta av ditt bigblu-satellitbredband och, allra viktigast, värdesätta din arbetsplats.

Makeover av ditt skrivbord

Att fixa lite på hur ditt skrivbord ser ut är nyckeln till att trivas när du jobbar hemifrån. Om du har jobbat på exakt samma plats de senaste månaderna är det dags att börja ändra lite på saker och ting!

Väggkonst
Har du tagit dig själv i att sitta och stirra på de samma fyra väggarna? Ge dem lite karaktär genom att hänga upp några ramar och affischer med din favoritkonst – motiverande meddelanden och citat kan hjälpa dig att hålla fokus.

Häftiga växter
Kollar vi närmare på din skrivbordsplats kan växter vara ett fantastiskt tillägg. Från säregna ormbunkar till coola kaktusar, husväxter är verkligen ett otroligt bra sätt att njuta av lite natur i hemmet. (De ger dig dessutom en bra ursäkt för att ta regelbundna vattningspauser!)

Uppgradering av tillbehör
Slutligen, om du är mer av en analog typ när du arbetar kan det att spendera något nytt skrivmaterial eller skrivbordstillbehör på dig själv, som till exempel ett nytt anteckningsblock eller en lampa, verkligen hjälpa dig att skapa lite skrivbordsglädje.

Gör det lite tekniskt

I en värld där man jobbar hemifrån är teknologin verkligen din bästa vän, så det är viktigt att tänka på hur din tekniska installation kan göra din arbetsdag lite enklare.

Tänk trådlöst
Den trådlösa teknologin är ett användbart sätt att frigöra lite ledigt utrymme på din arbetsplats och ge dig möjligheten att enkelt kunna flytta ditt jobb till ett annat rum. Det finns nu ett stort antal trådlösa alternativ på enheter som hörlurar, tangentbord och datormusar som både är otroligt lätta att installera och har en stabil Bluetooth-anslutning.

Förbättring av ljud- och video
Om du är en av dem som har regelbundna videosamtal varje dag kan du uppgradera din interna datorkamera med en extern modell, vilket kommer se till att dina kollegor och kunder ser dig i kristallklar HD. När det kommer till ljudsamtal däremot, kommer ett par rekommenderade hörlurar eller även en konferenshögtalare hjälpa dig att ta bort alla problem med konstigt volym och oklarheter från dina dagliga samtal.

Fortsätt att samarbeta

Att ansluta dig till dina kollegor online är ett oerhört viktigt sätt att öka din produktivitet och se till att du känner stöd när du arbetar hemifrån. bigblus satellitbredbandsanslutning ger dig många av de samma fördelarna som ett fiberbredband så att du kan fortsätta samarbeta.

Produktivitetsverktyg
Vad skulle vi ha gjort utan en god gammaldags to-do-lista? Användbara appar som Trello och Microsoft To Do erbjuder ett tydligt och enkelt verktyg som hjälper dig att hålla reda på dina dagliga sysslor och kategorisera din lista för att hålla reda på allt. Även om infrastrukturen till satellitbredband skiljer sig från fiber, har den fortfarande det samma nätverk av routrar som skickar data från en källa till en destination, vilket innebär att funktionen för dessa appar är exakt likadan oavsett om du använder satellit eller fiber.

Appar för lagarbete
Regelbundna ljud- och videosamtal online har blivit en vanlig del av att jobba hemifrån. Zoom, Skype och Microsoft Teams har alla ett stort antal funktioner som stödjer effektiv kommunikation med ditt team, förutom att de har ytterligare funktioner för att skicka snabbmeddelanden. När du ringer via ett satellitbredband är resan denna data tar längre än resan de hade tagit via en kabelanslutning, vilket kan ge en försenad signal. Inom branschen kallas detta ‘latens’. Å andra sidan har det varit en stor minskning av latensen för satellitbredband de senaste åren. Detta innebär att användare numera bara upplever några millisekunders fördröjning i sina samtal eller ingen försening alls!

Delade digitale ressurser
Enkel fildelning och åtkomst till företagsdokument kan hjälpa dig att arbeta organiserad och minska den tid du spenderar på att hitta den senaste versionen av ett dokument. WeTransfer är ett av de mest populära verktygen för snabb fildelning, medan Microsoft SharePoint erbjuder en användbar lösning för att dela och organisera filer för hela företaget. Om du behöver tillgång till ett externt VPN via en satellitbaserad bredbandsanslutning behövs en statisk IP-adress, vilket vi kan erbjuda dig genom ett av våra affärspaket.

Medan vi fortsätter att vänja oss vid att jobba hemifrån, hoppas vi att dessa tips och råd kan göra att du lyckas hålla motivationen uppe vid hjälp av teknologin. Vårt team är alltid här för att hjälpa dig, dina kollegor och ditt företag att hålla kontakten, så tveka inte med att kontakta oss så att vi kan hjälpa dig att hitta rätt paket som passar dina behov.